Acasă » Motto-ul Zilei » Motto-ul zilei: ”Descurcă-te cum poți în limitele moralității”

Motto-ul zilei: ”Descurcă-te cum poți în limitele moralității”

Vin vremuri și mai grele. E panică mare în țară. Acum când cel mai mult avem nevoie de sprijinul unei guvernări competente să ia situația sub control, în haosul creat artificial, noi măcar nu avem format un Cabinet de Miniștri la mai bine de două luni jumate de la alegerile parlamentare, suntem încă în așteptare cu sufletul la gură.

Promisiunile electorale au devenit goale, căci pentru moment fracțiunile parlamentare, se gândesc la situația lor, cui și ce să mai repartizeze, ce să mai controleze și ce să mai fure. Viitorul european pentru ”dragii oameni ai Moldovei” promis de Liberalii Democrați nu mai e valabil. Democrații Sergiu Munteanu și Valentina Buliga nu mai merg să lucreze ”cot la cot” cu oamenii de rând și să vadă care sunt greutățile cu care se confruntă aceștia. BNM nu mai are sub control situația valutară, cursul pro european este abandonat și de către Liberali. Exportul în Rusia nu este reluat după cum promiteau Socialiștii. Și nici stabilitatea Comuniștilor nu mai are valoare.

Acuma toți cetățenii, care au votat pentru un viitor mai bun, sunt lăsați pe cont propriu să se descurce cum pot. Iar ca să nu ne pară viața prea frumoasă și prea roz, crește explozibil valuta în raport cu leul, prețurile la fel cresc ca pe drojdii, salarii mizere nici măcar vorbă de o majorare pentru a acoperi rata inflației, despre ce majorări să vorbim când nu avem adoptat bugetul de stat pentru anul 2015, sunt reduse compensațiile la pensie ale bătrânilor, doar câteva nereguli enumerate. Multe rămân în neștire și ascunse de ochii și urechile noastre, dar mă face să cred analizând tot ce se întâmplă, că în așa fel partidele ce au acces în Parlament își scot pârleala pentru  pomenile electorale care au ajuns la unii.

Susțin ideea unității, dar înțeleg că e de neînfăptuit și nu am nici un drept moral să-i judec pe cei care pleacă spre o viață mai bună departe de baștină. Mulți o să mai ia această cale a străinătății căci greutățile te impun să te descurci pe cont propriu și să nu aștepți mila unei guvernări impotente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s