Acasă » Adresare » Sex on-line ceva de genul modă nouă

Sex on-line ceva de genul modă nouă

Sex on-line o modă nouă în Moldova sau activitate care trebuie penalizată. Iată o problemă reală care este necesar să se discute actualmente de media autohtonă, societatea civilă și instituțiile de drept, dar nu răzbunarea unui ins (lipsit de bun simț) pe fosta lui iubită.

Screenshot_1Site-urile de anunțuri abundă de anunțuri în care sunt solicitate modele pentru videochat. Astfel se ajunge la situația în care să se presteze sex on-line din incinta unei biblioteci publice. Obișnuim să facem statistici și să discutăm rezultatul acestora la moment. Dar care este rezultatul în timp, care este atitudinea societății, care este reacția organelor care trebuie să se autosesizeze pe marginea acestor cazuri? S-a mediatizat această știre la nivel național, nu a fost instituție media care să nu o abordeze. A urmat câteva zile și alte câteva știri senzaționale (care au intrat în gura presei și societății civile) și s-a uitat totul.

Nu am făcut careva calcule nu e datoria mea să o fac, am făcut doar o constatare din cele văzute. Astăzi accesând ofertele de angajare a ziarului Makler (și nu doar) în varianta electronică am ajuns la concluzia: că dacă cu ceva timp în urmă, un an sau poate chiar doi, cea mai solicitată funcție de pe piața muncii din Republica Moldova era manger, acuma lucrurile s-au schimbat imaginile vorbesc de la sine.

Mi-e rușine de așa situație în care fetele noastre prestează servicii de acest gen. Mi-e rușine că organele competente nu iau atitudine. Mi-e rușine că deținătorii site-urilor electronice nu fac o selecție mai riguroasă a anunțurilor plasate. Mi-e rușine de mizeria în care suntem nevoiți să trăim zilnic.

Screenshot_2Aceasta să fie goana după banii mulți și repede făcuți? Ar fi posibil ca scopul să scuze mijloacele? Să fie oare prea puține femeile care au suficientă demnitate și o verticalitate puternică ca să-și câștige banii altfel decât să presteze sex on-line? Dacă pe la sfârșitul anilor ’90  și începutul deceniului precedent femeile noastre erau racolate în neștire și traficate, acuma de bună voie se prostituează on-line. Și mai grav este că nu au pic de rușine o fac în locuri publice, mă uimesc câtă nesimțire. De nesimțire dau dovadă și cei care nu intervin, instituțiile de ordine abilitate să o facă.

Vreau să sensibilizez opinia publică și cea a societății civile să nu se mai discute despre cazul profesoarei din Ungheni care a devenit o victimă a nesimțirii unor jurnaliști, dar să se pună accentul corect pe evenimentele mai importante și să contribuie la mobilizarea și implicarea instituțiilor de drept. Iar cei care racolează și cei care prestează  sex on-line să fie penalizați.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s